Bajgle możemy przygotować na bardzo dużo sposobów i smaków. Przygotowałam dla Was dwie propozycje. Jedną na ciepło z serem brie i żurawiną, oraz drugą na zimno z wędzonym łososiem.
Pierwszego bajgla przekrajamy na pół i układamy na nim plasterki sera brie. Następnie dodajemy 2 łyżeczki żurawiny, którą rozsmarowujemy na całą powierzchnię. Bajgla podgrzewamy w piekarniku lub składanym tosterze przez 4-6 minut, tak aby ser delikatnie się rozpuścił.
Drugiego bajgla przekrajamy na pół (możemy go podgrzać w tosterze lub piekarniku przez 5 minut). Smarujemy białym serkiem do smarowania i dodajemy małą ilość pieprzu. Układamy sałatę lub rukolę. Następnie układamy wędzonego łososia i kilka plasterków ogórka.
Bajgle to bardzo pożywna i smaczna przekąska. Nadaje się zarówno na śniadania jak i lunch do pracy lub szkoły. Wiele możliwości przygotowania sprawia, że nigdy się nie nudzą :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz