* 4 duże papryki
* 300 g mięsa mielonego drobiowego
* 1 duża cebula
* 3 ząbki czosnku
* 4 duże łyżki parmezanu lub sera grana padano
* 200 g ugotowanego ryżu
* 200 ml przecieru pomidorowego
* świeże zioła
1. Kroimy cebulę w kostkę i smażymy ją na oleju. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy mięso mielone i smażymy około 10 minut.
2. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i dusimy przez 10 minut. Dodajemy ugotowany ryż, posiekane ząbki czosnku i posiekane zioła. Dosmaczamy według gustu. Po ostudzeniu dodajemy parmezan i mieszamy.
3. Odcinamy górę papryki i wyjmujemy wnętrze.
4. Następnie nakładamy farsz do papryk.
5. Posypujemy parmezanem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 20-30 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz