MUSZLE NADZIEWANE SZPINAKIEM I ROCOTTĄ
Składniki;
*paczka świeżego szpinaku
*3 cebulki szalotki
* garść suszonych pomidorów
*2-3 ząbki czosnku
* 2-3 łyżki oleju
* pudełko sera ricotta ( 200 g)
*5 łyżek startego parmezanu
*makaron muszle (ugootwany )
* sól,pieprz do smaku
Świeży szpinak ,czosnek,szalotkę dusimy na 1 -2 łyżce oleju
następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory.
Dodajemy serek ricotta wszystko mieszamy,
dosmaczamy nadzienie w/g swojego uznania
Do ostudzonych muszli makaronowych(ugotowane al dente)
wkładamy małą łyżeczką nasz farsz.
W miseczkach żaroodpornych układamy nasze muszle
na sosie pomidorowym wszystko posypujemy startym
parmezanem lub grana padano.
Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 200 st
20 min.
Życzę smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz