wtorek, 7 października 2014

MUSZLE NADZIEWANE RICOTTĄ I SZPINAKIEM

MUSZLE NADZIEWANE SZPINAKIEM I ROCOTTĄ
                                   

Składniki;
*paczka świeżego szpinaku
*3 cebulki szalotki
* garść suszonych pomidorów
*2-3 ząbki czosnku
* 2-3 łyżki oleju
* pudełko sera ricotta ( 200 g)
*5 łyżek startego parmezanu
*makaron muszle (ugootwany )
* sól,pieprz do smaku


                                          Świeży szpinak ,czosnek,szalotkę dusimy na 1 -2 łyżce oleju
                                          następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory.


                                           Dodajemy serek ricotta wszystko mieszamy,
                                            dosmaczamy nadzienie w/g swojego uznania
                                          Do ostudzonych muszli makaronowych(ugotowane al dente)
                                          wkładamy  małą łyżeczką nasz farsz.


                                         W miseczkach żaroodpornych układamy nasze muszle
                                          na sosie pomidorowym wszystko posypujemy startym
                                          parmezanem lub grana padano.
                                           
                                          Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 200 st
                                           20 min.

                                         Życzę smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz